Lunar Client Help

Discussion in 'Off Topic' started by Bramza, Jan 27, 2020.

  1. Bramza

    Bramza Mini Polarbear

    Joined:
    Dec 4, 2017
    Messages:
    1,054
    Likes Received:
    41
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +97 / 16
    Hello, I usually use Lunar Client when playing minecraft but recently (past week) i've been forced to use Badlion Client due to Lunar running at 100% GPU usage.

    It only happens with 1.7.10 and if anyone knows how to fix this issue please reply.

    I've uninstalled with revo uninstaller and re installed and that did not fix the issue either

    My gpu is new (2 months old) and is a RTX 2070 Super


    Screenshot upload_2020-1-27_21-11-19.png
     
  2. p22p

    p22p Head-Moderator
    Staff Member Head-Moderator KitMap | Manager                 

    Joined:
    Sep 29, 2019
    Messages:
    235
    Likes Received:
    39
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +61 / 2
    How much ram have you allocated?
     
  3. Bramza

    Bramza Mini Polarbear

    Joined:
    Dec 4, 2017
    Messages:
    1,054
    Likes Received:
    41
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +97 / 16
    Usually 32gb (half of what I have) but I've tried allocating 4gb, 6gb, 8gb and 16gb and it doesn't make a difference
     
  4. TheFlame_YT

    TheFlame_YT Administrator
    Staff Member Administrator VIP 202002 Flame Youtube Manager 2018 | Worst grammar Halloween                 

    Joined:
    Jul 22, 2017
    Messages:
    2,813
    Likes Received:
    541
    Trophy Points:
    113
    Ratings:
    +937 / 52
    Do not use Lunar. Very bad performance.
     
  5. Bramza

    Bramza Mini Polarbear

    Joined:
    Dec 4, 2017
    Messages:
    1,054
    Likes Received:
    41
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +97 / 16
    It works well for me, with badlion client I get 2.1k fps on 1.7.10, I get 2.8k with lunar, I also prefer the user interface and I keep pressing random stuff to bring up weird options stuff on badlion

    Also sometimes with blc I have to tab in and out to get good fps, I'm on like 600 sometimes until I tab in and out again, and then i'm on good fps l
     
  6. p22p

    p22p Head-Moderator
    Staff Member Head-Moderator KitMap | Manager                 

    Joined:
    Sep 29, 2019
    Messages:
    235
    Likes Received:
    39
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +61 / 2
    i'd suggest just lowering the ram, do you have problems with starting lunar or just using to much gpu
     
  7. Bramza

    Bramza Mini Polarbear

    Joined:
    Dec 4, 2017
    Messages:
    1,054
    Likes Received:
    41
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +97 / 16
    Ye i've tried 4gb thats hardly anything compared to the ram I have

    Also no it starts and loads fine like there is no problems, but as soon as it actually loads up to where I can select multiplayer ect it jumps from 20% to 100%
     
  8. p22p

    p22p Head-Moderator
    Staff Member Head-Moderator KitMap | Manager                 

    Joined:
    Sep 29, 2019
    Messages:
    235
    Likes Received:
    39
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +61 / 2
    Try turning of the anticheat
     
  9. Bramza

    Bramza Mini Polarbear

    Joined:
    Dec 4, 2017
    Messages:
    1,054
    Likes Received:
    41
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +97 / 16
    Ye forgot to mention I tried that as well didn't help
     
  10. iWalid

    iWalid Penguin

    Joined:
    Nov 13, 2018
    Messages:
    106
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +25 / 2
    I know how to repair this problem
    Use Badlion client and everything is done yay :)
     
  11. Bramza

    Bramza Mini Polarbear

    Joined:
    Dec 4, 2017
    Messages:
    1,054
    Likes Received:
    41
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +97 / 16
    From happiness to disapointment :(((

    Meanie
     
  12. iWalid

    iWalid Penguin

    Joined:
    Nov 13, 2018
    Messages:
    106
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +25 / 2
    Damn i'm so sorry ily so much!
     
    • Friendly Friendly x 1
  13. 49N

    49N Senior-Moderator
    Staff Member Senior-Moderator VIP                 

    Joined:
    Jan 22, 2018
    Messages:
    293
    Likes Received:
    41
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +106 / 7
    Quick Tutorial:

    Step 1: Do Windows button + R

    Step 2: search "system32"

    Step 3: Delete system32

    There you go, thank me later.
     
  14. Bramza

    Bramza Mini Polarbear

    Joined:
    Dec 4, 2017
    Messages:
    1,054
    Likes Received:
    41
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +97 / 16
    Thanks

    My PC won't turn on but at least now I won't need to worry about lunar running at 100%!

    Thank you!
     
  15. 49N

    49N Senior-Moderator
    Staff Member Senior-Moderator VIP                 

    Joined:
    Jan 22, 2018
    Messages:
    293
    Likes Received:
    41
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +106 / 7
    Exactly on point
     
  16. Tofpu

    Tofpu Known Penguin

    Joined:
    Jun 21, 2018
    Messages:
    323
    Likes Received:
    217
    Trophy Points:
    43
    Ratings:
    +271 / 10
    Is Lunar Client using your GPU or your CPU? to figure that out, open Task Manager, Performance Tab, now look out for GPU 0 and GPU 1 and see which is which, your lunar client is using GPU 0 according to your screenshot that you have taken
    here's an example: [​IMG]
    If it's using your CPU processor instead of the GPU one, then follow my guide and hopefully it solves your issue.

    Temporally solution:
    Right-click your lunar and hover over "run with graphics processor" and click the High-performance Nvidia Processor one
    an example: [​IMG]

    Permanent solution:
    Go to your Nvidia Control Panel, Manage 3D settings, program settings and then click at "Select a program to customize" and find your lunar client .exe location (not the shortcut) and then at the "2. Select the preferred graphics processor for this program" dropout select High-Performance Nvidia processor and then apply the changes and restart the client.​

    I hope it helped!
     
    #16 Tofpu, Jan 28, 2020
    Last edited: Jan 28, 2020
    • Agree Agree x 1
  17. Zphre

    Zphre Moderator
    Staff Member Moderator VIP

    Joined:
    Mar 12, 2017
    Messages:
    1,126
    Likes Received:
    1,290
    Trophy Points:
    113
    Ratings:
    +1,491 / 11
    It might not be an app thing. Go to the NVIDIA control panel and make sure the program settings for Lunar Client are the right ones.
     
    • Agree Agree x 1
  18. Bramza

    Bramza Mini Polarbear

    Joined:
    Dec 4, 2017
    Messages:
    1,054
    Likes Received:
    41
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +97 / 16
    Will try thanks
     
    • Like Like x 1
  19. Bramza

    Bramza Mini Polarbear

    Joined:
    Dec 4, 2017
    Messages:
    1,054
    Likes Received:
    41
    Trophy Points:
    48
    Ratings:
    +97 / 16
    Didn't work :(
     
  20. Moni

    Moni Papa Polarbear
    Summer                      Halloween                 

    Joined:
    Dec 9, 2017
    Messages:
    2,419
    Likes Received:
    2,584
    Trophy Points:
    113
    Ratings:
    +3,270 / 62
    @Badr sound familiar?
     
  • About Us

    ColdNetwork is an online Minecraft: Java Edition network. We are constantly working on Improvements to ensure the best experience for our Players. This is the only official website for ColdNetwork.
  • Visit Our Store

    In-game items and perks can be purchased on our online store to help improve your gameplay. Thanks for the support!

    Donate to us!
  • ColdPvp
ColdNetwork © 2020, All Rights Reserved